Olie- en vernisfabriek Vliegenthart BV

Vliegenthart BV blijft hofleverancier

Burgemeester van Tiel Hans Beenakker reikte maandag 15 december aan de firma Vliegenthart BV de documenten uit voor het mogen blijven voeren van het Koninklijk Wapen en de titel ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’.

Vliegenthart mag zich sinds 1989 bij Koninklijke beschikking Hofleverancier noemen. Deze beschikking wordt voor 25 jaar verleend. Daarna wordt opnieuw bekeken en getoetst of het bedrijf dit predikaat mag bestendigen. Het afgelopen jaar is getoetst of het bedrijf voor een nieuwe periode het predikaat mag voeren. De uitkomsten waren positief.

Het predicaat Hofleverancier is in 1815 ingevoerd door Koning Willem I en is samen met het predicaat Koninklijk (1806) één van de oudste Koninklijke onderscheidingen van ons land. Dit predicaat geeft bedrijven het recht om het Koninklijk Wapen te voeren, met de toevoeging ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’.

Zijne Majesteit de Koning kan het predicaat Hofleverancier toekennen aan kleine en middelgrote Nederlandse ondernemingen die een vooraanstaande plaats innemen in de regio en in de branche. De bedrijven moeten minimaal honderd jaar oud zijn en de ondernemer(s) van onbesproken gedrag. Op dit moment mogen 400 bedrijven zich Hofleverancier noemen.